Yrittäjän eloriihi: Uskalla yrittää!

Keskiviikkona 6.9. klo 8–10 @ BusinessAsema & etäyhteys

Kunnon Pohjat kestävät ponnistaa ylemmäs – vaikka kevytyrittäjyydestä yrittäjyyteen. Tuoreet ja kokeneemmat yrittäjät kertovat, mitä se heidän kohdallaan on tarkoittanut ja mitä tietoja ja taitoja yrittäjyys vaatii. 

Tule tankkaamaan inspiraatiota sekä jokaisen päivän ehdoton pohjatyö: kunnon aamupala. Osallistuminen on mahdollista sekä paikan päällä että Teams-etäyhteydellä.

Tilaisuutta järjestämässä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Oulun Seudun Uusyrityskeskus, BusinessAsema, OSAO, Oulun Palvelualan Opisto, Suomen Diakoniaopisto, Ammattiopisto Luovi ja PSK-Aikuisopisto.

Ilmoittautuminen vaaditaan: paikan päälle pyydetään ilmoittautumaan 30.8. mennessä ja etäyhteydellä osallistuvien ilmoittautuminen 4.9. mennessä

Aikataulu

7.30  Tarjolla aamiaisbuffet paikan päälle ilmoittautuneille

8.00   Tervetuloa yrittäjän eloriiheen, Sari Kauppila BusinessOulu

8.05   Kevytyrittäjästä yrittäjäksi, Kaisa Tervahauta, Wannado

8.20   Paneelikeskustelu: kevytyrittäjästä yrittäjäksi, vetäjänä Sari Kauppila, Business Oulu. Osallistujina muun muassa:

        – Kaisa Tervahauta, Wannado

        – Lassi Leppänen, OP-kevytyrittäjät

        – Matti Jääskeläinen, Omapaja

        – Tuija Aitto-oja, Oulun Seudun Uusyrityskeskus

8.55   Yhteenveto ja jaloittelutauko

9.05   Paneelikeskustelu: tiedolla ja taidolla yrittäjäksi, vetäjänä Pirjo Haikola, Kehityspartner Ky. Keskustelemassa muun muassa:

    – Juho Hokkanen, Pallokauppa J.H.

       – Anu Pokela, OSAO

       – Robi Tolonen, Särki Clothing NY

       – Severi Vainikainen, Vision Ware NY

       – Kari Heikkinen, Oulun Palvelualan Opisto

9.40   Yhteenvetoa aamusta ja mahdolliset kommentit ja kysymykset, Sari Kauppila

9.50   Loppusanat

10.00 Tilaisuus päättyy

Puhujat

Yrittäjän Eloriihen puhujat

Robi Tolonen

Olen Robi Tolonen, merkonomiopiskelija Oulusta! Olen parhaimmillani ihmisten parissa ja pyrin aina auttamaan ihmisiä parhaani mukaan! Tästä innostuneena perustin vaatebrändin nimeltään Särki Clothing. 

Särki Clothing on oululainen moderni vaatebrändi, jonka jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 1 € nuorten mielenterveyden hyvinvoinnin edistämiseen yhteistyössä MIELI ry:n kanssa! Minulta onnistuu markkinoinnin ja myynnin lisäksi monenlainen homma, joten jos etsit rentoa vaatetta arkeen, tyylikästä kokonaisuutta festareille, tai jotain siltä väliltä, älä pelkää vetää hihasta!

 

Anu Pokela

Anu Pokela on liiketoiminnan lehtori OSAO:n Palvelut-yksikössä. Anu on kehittänyt Tiimiverstaan opiskelumallin yhdessä tiimivalmentajakollegojensa kanssa. Tiimiverstaalla opiskelijat opiskelevat tiimeissä pyörittäen NY-yrityksiä osana opintojaan. 

Anu on valittu vuoden NY-opettajaksi 2019 ja YES-agentiksi samana vuonna. Lisäksi Tiimiverstaalle on myönnetty YES-agentti -tunnustus vuonna 2021. Anulle on tärkeää omassa työssään edistää yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

 

Kaisa Tervahauta

Olen digiviestinnän ja markkinoinnin generalisti Oulusta. Minua siis kiinnostaa vähän kaikki, ja kokonaisuuksien hallinta kuuluu vahvuuksiini. Wannadolla vedän markkinoinnin liiketoimintaa ja siihen kuuluu kaikenlaista, päällimmäisenä kuitenkin 100% paikkariippumattoman organisaation operatiivinen johto ja myynti. Taustaltani olen kansainvälisen yritysviestinnän maisteri (FM) ja viimeisimpänä opiskelin Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

 

Kari Heikkinen

Ex-DJ ja radiotoimittaja, ex-ravintola- ja hotellipäällikkö, ex-ravintola-alan yrittäjä, nykyisin opettaja Oulun Palvelualan Opistolla.

 

Juho Hokkanen

Juho Hokkasen ilmapalloharrastus lähti liikkeelle muutamien sattumien kautta useita vuosia sitten. Tietoisuus Juhon tekemästä ilmapallotaiteesta levisi kuitenkin hyvin pian maailmalle ja hänen tekemäänsä ilmapallotaidetta onkin nähty jopa Kanadan televisiossa. 

Suhtautuminen ilmapallojen muotoiluun oli aluksi enemmänkin tieteellinen kuin taiteellinen ja Juho kehittelikin omia tekniikkojaan ilmapallojen käsittelyyn ja muotoiluun. Kemistin koulutus ja pitkä työura lääketeollisuudessa näkyy hänen suhtautumisessaan myös ilmapalloteosten toteuttamisessa. Hän käy työnsä ohessa muutamia kertoja vuodessa myös opettamassa ilmapallotaidetta ympäri maailmaa. 

Yritystoiminta käynnistyi sen jälkeen, kun hän irtisanoutui entisestä työstään 2018. Korona aiheutti omat merkittävät haasteensa aloittavalle yrittäjälle, koska toimiala on tiukasti linkitettynä tapahtumateollisuuteen ja niinpä hän palasi välillä noin kolmeksi vuodeksi osa-aikaisesti kemistin töihin. Tämän vuoden aikana panostus on jälleen siirtynyt täysin oman yritystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

 

Lisätiedot tilaisuudesta

Minna-Liisa Myllylä, OSAO

[email protected] / 040 1415 135

Sijainti ja saapuminen

BusinessAsema

Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä Oulun keskustassa, osoitteessa Hallituskatu 36, 90100 Oulu. Lue lisää BusinessAsemasta.

Muut pohjatyöt

Mitä muita yrittäjyyden pohjatöitä Yrittäjyysviikolla tehdään? Tutustu muuhun ohjelmaan ja lähde mukaan!